Uvjeti korištenja

Uvjeti i odredbe korištenja Dominus-web stranica

Datum zadnje izmjene: 02.10.2017.

Opći uvjeti usluga tvrtke Dominus - web j.d.o.o.

Definicije:
- Klijent = pravna osoba (tvrtka ili udruga), obrt, fizička osoba u daljnjem tekstu Klijent
- Izvršitelj = tvrtka Dominus - web j.d.o.o.
- Grafički i tekstualni materijali = elemenati dizajna, grafike, fotografije, teksta, logotipa, žiga i sl.
- Audio i video materijali = svi elektronski audio i video materijali

Autorska prava, logotip, žig (brand, trademark)
Klijent jamči da su svi Grafički i tekstualni materijali te Audio i video materijali u 100% vlasništvu Klijenta.
Klijent snosi svu odgovornost prilikom objave Grafičkih i tekstualnih materijala te Audio i video materijala na svojim web stranicama.
Klijent jamči Izvršitelju da će za izradu stranica isključivo dostaviti vlastite Grafičke i tekstualne materijale / Audio i video materijale.

Obveze Klijenta
Sve potrebne materijale za izradu web stranice Klijent će dostaviti emailom, ftp, cd ili USB.
Klijent se obvezuje dostaviti Grafičke i tekstualne materijale te Audio i video materijale u dogovorenim rokovima.
Klijent se obvezuje da je jedini odgovoran za sadržaj koji objavljuje, prikazuje, distribuira kroz svoju domenu i web prostor.
Klijent se obvezuje da je odgovoran za svaku proizašlu štetu koja može nastati njegovim korištenjem usluga Izvršitelja.
Klijent se obvezuje da Izvršitelj nije odgovoran za sadržaj koji objavljuje, prikazuje, distribuira kroz svoju domenu, web prostor, email, server i sl..
Klijent se obvezuje da će novčano platiti štetu Izvršitelju za svaki nastali trošak sudske tužbe, sporova i sl. i to: poštarinu, zakonsku, odvjetničku pristojbu, troškove nastale slanjem pošte i sl. u dvostrukoj visini nastalih troškova + PDV.

Obveze Izvršitelja
Izvršitelj se obvezuje da će odraditi sve naručene usluge u dogovorenim rokovima i to profesionalno, kvalitetno, savjesno i odgovorno. Ukoliko Izvršitelj nije u mogućnosti isporučiti dogovorene usluge pravovremeno će obavijestiti Klijenta
Izvršitelj ne preuzima odgovornost za kršenje autorskog prava zbog Grafičkih i tekstualnih materijala te Audio i video materijala dostavljenih od strane Klijenta.
Izvršitelj nije dužan ispravljati pravopisne i gramatičke greške te nije odgovoran za kvalitetu dostavljenih slika i slične ostale pogreške dostavljene od strane Klijenta.
Finalni projekt izrade web stranica je vlasništvo Klijenta te samim time Izvršitelj ne polaže nikakvo autorsko pravo nad odrađenim projektom. Predložak za web stranicu isključivo vrijedi samo za jednu web stranicu.
Prava na fotografije, grafike od bilo koje treće strane kao što su izvorni kod i sl., uvijek ostaju vlasništvo njihovih vlasnika.

CMS izrada stranica
Stranica je izrađena u opensource alatu WordPress CMS ili Joomla CMS. Za izradu stranice koristimo gotov predložak u koji ubacujemo minimalne grafičke izmjene i to Vaš logotip te slike na 4 podstranice. Preporuka je da se obnavlja usluga održavanja kako bi uvijek imali novu ažurnu verziju WordPress-a / Joomla-e. Predložak koji se koristi na vašoj stranici licenciran je samo za URL na kojem je prvotno postavljen. Ukoliko ćete mijenjati naziv domene molimo Vas da nam se javite radi ažuriranja licence. Vaša licenca dizajna za domenu je trajna i nema roka ograničenja za korištenje. Izvršitelj nije odgovoran za nastalu štetu uslijed gubitka bilo kakvih podataka, Grafičkih i tekstualnih materijala ili Audio i video materijala. Isto tako Izvršitelj nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka.

Uvijeti i načini plačanja
Kada Izvršitelj zaprimi službenu narudžbu i vidljivu uplatu prema dogovoru, započinje realizacija projekta.
Izvršitelj u ponudi ima tri načina plaćanja
- Opća uplatnica, virman
- Banke, poštanski uredi, internet bankarstvo

Naručeni projekt je moguće plaćati u ratama uz prethodni ugovor uz dogovorenu kamatnu stopu.

Realizacija projekta
Prva faza projekta:
- besplatna konzultacija o projektu izrade web stranice za Klijenta
- narudžba, slanje ponude mailom prema Klijentu
- uplata prema službenoj ponudi Izvršitelja

Druga faza projekta:
- Klijent dostavlja sve potrebne Grafičke i tekstualne materijale / Audio i video materijale
- Izvršitelj dostavlja 1 predefinirani predložak / template
- Klijent odabire gotov predložak za finalni projekt
- izrada web stranica prema odabranom predlošku

Treća faza projekta:
- verifikacija finalnog projekta od strane Klijenta
- Klijent šalje potvrdu emailom Izvršitelju da je sve uredu ili su potrebne dodatne izmjene / ispravci
- Izvršitelj objavljuje ovjereni projekt od strane Klijneta na web adresi / domeni Klijenta

Reklamacije
Klijent je obvezan provjeriti finalni projekt te sve daljnje reklamacije za izmjenu tekstova i grafika ulaze u našu satnicu (4 sata besplatnog održavanja stranice i nadopune sadržaja tijekom prvih 6 mjeseci od dana puštanja stranica u rad).
Klijent je dužan pregledati finalni projekt te najkasnije u roku od 8 radnih dana reklamirati potrebne izmjene. Naknadne reklamacije, ispravke ili kreiranje novih stranica, slika i sl. naplaćujemo prema našem službenom cjeniku.
Ukoliko Klijent odustane u tijeku realizacije projekta Izvršitelj može, ali nije obvezan (ovisno o projektu) odobriti povrat novca umanjen za utrošeni rad.
Na gotove / realizirane i ovjerene projekte nije moguć povrat novca.
Stranke će eventualne sporove nastojati riješiti sporazumno, a za slučaj spora nadležan je sud u Splitu.

Jamstvo
Ukoliko nađete grešku prouzrokovanu nekim našim propustom u roku od 8 radnih dana od dana predaje projekta, istu ćemo otkloniti u najkraćem mogućem roku potpuno besplatno.
1. JAMSTVO BEZ PAKETA ODRŽAVANJA 30 dana (1 mjesec) od dana puštanja stranica u rad, imate pravo na besplatnu nadogradnju CMS komponenti / modula koje u morate od nas zatražiti putem email-a. U to nije računat popravak ako ste sami nadogradili neku komponentu / modul nego samo ako mi sve sami odradimo od početka. U protivnom ćemo naplatiti rad po trenutnoj tarifi po satu. ( Mogući dodatni troškovi za vas: cijena komercijanle komponente / modula )
2. JAMSTVO SA PAKETOM ODRŽAVANJA Besplatne nadogradnje CMS komponenti / modula, sitniji popravci, izmjene, ažuriranje sustava i sl. ovisno o odabranom planu održavanja. ( U jamstvo nisu uračunate cijene komercijalnih komponenti / modula )

Važno: Kontakt između Klijenta i Izvršitelja može biti putem mobilnog uređaja / telefona ali se svaki bitan razgovor treba potvrditi na email. Samo i isljučivo samo email-ovi se uzimaju u obzir vezano za reklamacije i popravke.

Održavanje web stranica, promjene i dodavanje novih stranica
Svaki naš web dizajn paket sadrži 4 sata besplatnog održavanja postojećih stranica koje se odnosi na izmjene sadržaja i slika tijekom prvih 6 mjeseci.
Sve ostale izmjene, nadopune, nove stranice, nadogradnje, nove module, slike i sl. potrebno je zakupiti putem našeg službenog cjenika.
Sve promjene i narudžbe novih stranica Klijent isključivo dostavlja nalog sa ovlaštene email adrese na službenu email adresu Izvršitelja.
Prijevod stranice na ostale jezike odrađuje sam Klijent ili je moguće naručiti uslugu prijevoda stranice preko našeg partnera.
Kada Klijent dostavi prijevod tekstova Izvršitelj će kreirati od postojećih web stranica duplikat i zamijeniti / postaviti prijevod prema službenom cjeniku.

Optimizacija web stranica (SEO)
Izvršitelj ne može ponuditi jamstva na određene pozicije u web tražilicama poput google, yahoo, bing i sl.
Sve tražilice imaju svoje algoritme prema kojima rangiraju pojedine web stranice te samim time ne možemo snositi odgovornost za lošije pozicije na tražilicama.
Prihvaćanje web stranice u tražilice ovisi isključivo o samim tražilicama te na navedeni proces prihvata Izvršitelj nažalost ne može utjecati.

Izmjene i dopune: Uvjeti i odredbe korištenja Dominus-web stranica
Izvršitelj može napraviti dodatne izmjene i dopune u "Uvjeti i odredbe korištenja Dominus-web stranica".

Nakon što Klijent provjeri izrađene web stranice i ovjeri mailom da je projekt završen te da je sve uredu sa svim linkovima, stranicama, grafikama i sl. smatra se da je zadovoljan sa odrađenom uslugom Izvršitelja.

Korištenjem / narudžbom / uplatom naših usluga izrade web stranica i web hostinga Klijent prihvaća sve gore navedene uvjete.

Izvršitelj:
Dominus - web j.d.o.o.
Don Šimuna Karamana 75
21204 Dugopolje